maart 7

Weet jij wat je niet weet?

0  comments

Heb jij het gevoel dat je meer uit je leven wilt halen? Wil jij meer vrije tijd, voldoening of gewoonweg gelukkiger zijn? Maar vraag je je af: “Hoe dan!?”

Als je het leven terugbrengt naar de basis, dan kun je stellen dat het leven gebaseerd is op drie hoofdpijlers, namelijk: tijd, energie en informatie. Tijd en energie zijn je bij je geboorte min of meer gegeven. Dat is heel mooi, maar aan de andere kant ook een valkuil. Want van alles wat ons gegeven is, zijn we ons vaak niet bewust van de waarde.

Tijd
Iedereen beschikt over een hoeveelheid levenstijd, die langzaam minder wordt. Ondanks dat het wegtikken van de tijd niet helemaal stopgezet kan worden, hebben we wel degelijk invloed op de hoeveelheid beschikbare tijd. Als we gezond leven, zorgen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd & veel liefde geven en ontvangen, dan is onze levensverwachting vele malen hoger dan als we roken, overmatig drinken, slechte voeding eten en constant onder stress moeten presteren. 

Positief denken heeft direct invloed op onze levensverwachting. Oude mensen die het leven niet meer zien zitten, sterven veel sneller dan de positieve ouderen die vol levensenergie zitten. Levenstijd is dus min of meer stuurbaar, maar je moet er wel wat voor doen. Een positieve instelling doet wonderen!

Energie
Energie is ongrijpbaar, maar zeker een aspect wat je met je bewustzijn kunt vergroten. Ik heb zelf een enorme burn-out gehad en kwam er toen achter dat energie een essentieel onderdeel is van het leven. Zonder energie is tijd en informatie waardeloos. Het werkt zelfs heel frustrerend dat je dingen wil doen, maar niet kunt omdat je simpelweg de puf er niet voor hebt. 

Ook de hoeveelheid energie is te vergroten. De stelling dat je minder energie tot je beschikking hebt als je ouder wordt is een fabeltje. Het klopt wel dat veel mensen dit ervaren en er last van hebben. Maar er is ook eeuwenoude informatie beschikbaar waarmee je altijd over een onbeperkte hoeveelheid energie kunt beschikken. Het is gebrek aan informatie, niet een gegeven van het verouderende menselijk lichaam. Ik heb tijdens de burn-out een training gedaan waarbij ik binnen een week van mijn klachten af was. Ja, het kan echt! Door die kennis heb ik ook de hoeveelheid levensenergie onder controle.

Informatie
Informatie is de derde component. Zonder informatie ben je nergens. Als je alle tijd van de wereld hebt, vol zit met energie, maar je weet niet wat je ermee moet doen, ren je als een kip zonder kop over deze wereld rond zonder iets te bereiken. Zoals Jim Rohn zei: ‘If you motivate an idiot, you’ve got a motivated idiot. Education is the key, not motivation!’

Vanaf je geboorte wordt er doorlopend informatie aangeboden. Je ouders leren je hoe het werkt in deze wereld. Zij hebben dat weer van hun ouders geleerd en op deze wijze wordt de informatie van generatie op generatie doorgegeven. Ook je andere familie, vrienden, leraren, televisie en  radio bestoken je dagelijks met informatie. 

Uit al die bronnen van informatie creëer jij je geloofssysteem. Maar klopt al die informatie die jij hebt opgeslagen gedurende jouw leven wel? Als kind ga je er vanuit dat je ouders alles weten en dat wat ze weten ook waar is. Het probleem van ouders in het algemeen is, is dat ze niet weten wat ze niet weten. Zij hebben die kennis ook maar ergens op gedaan en voor waar aangenomen. 

Zelfs doktoren weten niet alles. Mijn huisarts wist blijkbaar niets van de training af om binnen 1 week van een burn-out af te komen. Zij zei namelijk dat het minimaal 1,5 jaar zou gaan duren en ik er waarschijnlijk nooit meer helemaal vanaf zou komen. Petra was op ADD gediagnosticeerd en gebruikte daarvoor medicijnen die ze volgens haar dokter de rest van haar leven moest blijven gebruiken. Ook zij is met de training volledig van deze klachten afgekomen. We hebben van onze ouders geleerd dat de dokter altijd gelijk heeft, maar een beetje eigenwijs zijn bewijst toch het tegendeel.

Je hebt vast geleerd dat je hard moet werken voor je geld. En dat andere manieren van geld verdienen die een goed of uitstekend rendement opleveren ‘too good to be true’ zijn. En dat als je dit toch probeert, zeker je geld verliest. Of je nu van vervelende kwalen af wil komen of op een andere manier geld wil verdienen maakt niet uit. Het is belangrijk om te controleren of de informatie waarop jouw geloofssysteem is gebaseerd wel klopt. Anders kan het jouw ontwikkeling behoorlijk in de weg zitten.

Als je de componenten tijd, energie en informatie op de juiste manier verenigt in jouw leven, dan kun je alles creëren wat je maar wilt. Echt alles!

Tijdens een persoonlijke ontwikkelingstraining zat ik in een overvolle zaal waar George Zulucki zijn toespraak hield. De uitspraak die ik nooit zal vergeten is: “Everything what the mind can believe and conceive can be achieved.” De juiste combinatie van tijd, energie en informatie creëert bewustzijn, gezondheid, visie, rijkdom, geluk, overvloed, enz. Kortom alles wat je maar kunt bedenken kun je creëren. Voorwaarde is wel dat je het onvoorwaardelijk gelooft. 

Om te creëren is tijd nodig. Daarom is tijd onze belangrijkste bezit. Echt! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. TIJD IS ONZE BELANGRIJKSTE BEZIT!!! Van alles kun je meer maken, maar de tijd die voorbij is, is voorgoed voorbij! Hoe meer tijd we beschikbaar hebben, hoe meer we in potentie kunnen creëren. 

Het is erg jammer dat veel jongeren tijd verschrikkelijk onderwaarderen. Waarschijnlijk omdat tijd voor hen een vast gegeven is wat oneindig lijkt. Ze zijn immers nog jong en hebben voor hun gevoel nog tijd in overvloed. “Oh, dat komt allemaal later wel…” zeggen ze.

Wat een gemiste kans! Want hoe eerder het zaadje geplant wordt, hoe groter de boom kan worden. Wanneer het bewustzijn komt dat tijd eerder op is dan vooraf gedacht, is er vaak spijt! Spijt dat er niet eerder begonnen is met doelen stellen en gefocust werken aan het bereiken daarvan. In mijn optiek zijn er 2 vormen van goede tijdsbesteding:
1. Intens genieten van het leven
2. Het uitvoeren van je levensplan 

Informatie is macht! 
In dit tijdperk is alle informatie binnen een paar seconde beschikbaar. Typ in Google jouw vraag in en de informatie komt je in overvloed tegemoet. Als je de juiste informatie nog niet hebt om een geweldig leven te creëren, dan heb je gewoon niet goed gezocht. Of je bent je nog niet bewust van het feit dat informatie de sleutel is tot zelfbevrijding. Ga op zoek naar andere mogelijkheden. Mogelijkheden die jouw leven verrijken. Zoek en gij zult vinden!

Naast een overvloed aan informatie op het internet biedt de Fortunators Community een schat aan informatie op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Wij, Petra en Paul, hebben als oprichters van deze non-profit community door eigen levenservaring veel  informatie verzameld, geïmplementeerd en met succes doorleeft. Nu delen we die informatie om zoveel mogelijk mensen mee te laten profiteren van onze reis. We willen met onze seminars, trainingen, blogs, e-books en andere online content zoveel mogelijk informatie toegankelijk maken voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen naar een gelukkiger leven. 

De Fortunators Community streeft ernaar zoveel mogelijk mensen de kans geven om zich te ontwikkelen. Het hoogste doel is volledig vrij leven in gezondheid! Want ook een goede gezondheid is een vorm van vrijheid.Als jij meer uit je leven wilt halen, kom dan naar onze seminars over financiële vrijheid, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Deel onze community met je vrienden. Want zeg nou zelf: “Het is toch veel leuker en gezelliger om samen de top te bereiken dan alleen?”

>
nl_NLNederlands