August 27

Doorbreek je belemmerende overtuigingen!

0  comments

Als ik naar mezelf kijk dan moet ik achteraf gezien constateren dat ik zelf de hoogte van mijn inkomen als zanger behoorlijk gesaboteerd heb. Mijn toenmalige mindset creëerde net voldoende geld om elke maand rond te komen. Als zanger had ik geen vast inkomen en één telefoontje van een klant die een optreden boekte, betekende toen een fors deel van mijn maandelijkse inkomen. Elk optreden was weer een stap dichter bij de broodnodige minimale maandomzet. Na een aantal jaren begon me op te vallen dat ik eigenlijk nooit iets overhield. Hoe zeer ik m’n best ook deed, ik verdiende precies genoeg geld om rond te komen. Als de nood het hoogste was, kwamen er altijd weer precies genoeg opdrachten om het gat weer net te dichten. 

Toeval?
Was dit wel zo toevallig? Ik heb in de community meer ondernemers gesproken die exact hetzelfde hadden. Ook zij creëerden altijd precies genoeg. Als je toen diep in mijn hart keek, snakte ik uiteindelijk naar een overvloedig inkomen verdienen, maar op de één of andere manier leek dat steeds niet te lukken. De hele dikke contracten gingen vaak net niet door. En als ik wel een overvloedige opdracht scoorde, kwamen er ineens onverwacht hoge kosten die ervoor zorgden dat de balans weer rond het nulpunt uitkwam. De stress en ergernis van constant het gevoel hebben tegen een glazen plafond te duwen, begon me op den duur parten te spelen. Zeker toen het economisch ook nog moeilijker werd en de helft van de cafés, mijn klanten, verdwenen onder de druk van de diverse wetgevingen. Daarbij kwam als klap op de vuurpijl ook nog eens de tegenvaller van mijn mislukte pensioen. Op raadselachtige wijze liep ik steeds geld mis. Het leek wel of ik telkens achter het net viste. De machteloosheid greep me rond de keel. Hoe kon het zo zijn dat ik ondanks het hele harde werken er in verhouding veel te weinig onder streep overbleef?

Zelfsabotage
Je mindset bepaalt de hoogte van je inkomen, aldus T. Harv Ecker en hij beschrijft het als volgt: de meeste mensen proberen hun inkomen te vergroten door actief logische en  praktische zaken te veranderen. Maar het vergroten van je inkomen werkt net omgekeerd dan je zou denken. Je laat domweg niet meer geld toe in je leven. Je houdt als het ware zelf met alle macht de deur dicht! En dit doet je mindset. En meestal nog onbewust ook. Keer op keer saboteer je jezelf en daardoor zorg je ervoor dat je geen stap verder komt!

Toen mij deze informatie tijdens de MMI ter ore kwam, begreep ik ineens waar de schoen knelde. Een combinatie van overtuigingen op het gebied van geld speelden zo’n grote rol, dat het me ervan weerhield om mijn inkomen te vergroten. Ten eerste had ik de overtuiging dat ik heel erg hard moest werken voor mijn geld. Dat maakte dat een opdracht naast veel energie ook nog eens veel tijd kostte. Mijn uurloon werd er daardoor niet beter op en ik had ook minder tijd over om nieuwe opdrachten te scoren. Verder bleek mijn redenatie dat ik minimaal quit moest spelen, een overtuiging te zijn die overvloed behoorlijk in de weg stond. Op geld verdienen en het bezitten ervan bleek ik ook nog behoorlijk wat belemmeringen te hebben. Kortom, ik had een schaarste mindset en een schaarste mindset creëert nu eenmaal schaarste in de portemonnee.

Als je meer wilt verdienen dan je nu of liever gezegd meer wilt overhouden dan nu, zul je je mindset moeten veranderen. Anders kun je na extra verdiensten rekenen op tegenvallende situaties die de winst drukken of zelfs verlies opleveren. Een overvloed mindset maakt nu eenmaal andere beslissingen dan een schaarste mindset. En al je beslissingen bij elkaar opgeteld creëert jouw leven.

Bewust worden
Als eerste is ‘t belangrijk dat je bewust wordt van je belemmeringen. Zie je een patroon? Verdien je steeds precies genoeg? Voel je een glazen plafond? Vis je steeds achter het net? Allemaal tekenen dat er belemmerende overtuigingen in je mindset aanwezig zijn. Kijk ook eens naar je jeugd: Hoe gingen je ouders met geld om? Wat is over geld geleerd? En belangrijker nog, wat heb je gezien en ervaren over de financiële situatie thuis. Volgens Dr. Bruce Lipton wordt het grootste deel van je mindset gevormd voor je achtste jaar. Voor een kind is fantasie en werkelijkheid hetzelfde. Dit komt doordat de hersenen in Theta staat verkeren, wat ervoor zorgt dat alle informatie die binnenkomt onvoorwaardelijk als waarheid wordt opgeslagen. Hierbij is beleving veel belangrijker dan wat er gezegd wordt. Als je ouders kampten met geldproblemen, zullen ze jou zonder twijfel onbewust een schaarste mindset meegegeven hebben. Zelfs al hebben ze jou nooit over deze problemen vertelt. Bijna niemand is zich ervan bewust dat de jeugd zo’n impact op je mindset en daarmee op je leven heeft.

Herprogrammeren
De oplossing bleek veel eenvoudiger dan ik dacht. Kijk als eerste het Mindset webinar Free Your Mind for Financial Freedom om bewust te worden van je belemmeringen. Met Psych-K heb ik mijn belemmerende overtuigingen wat betreft geld omgezet naar ondersteunende overtuigingen. Je kunt met Psych-K bij jezelf testen of een overtuiging voor jou de waarheid is of niet. Als een positieve overtuiging negatief test, dan kun je binnen een kwartier die overtuiging in je onderbewustzijn programmeren. Het mooie is dat Psych-K ook werkt voor overtuigingen op alle andere vlakken in je leven. Ik heb uiteindelijk mijn hele mindset kunnen herprogrammeren waardoor het glazen plafond als sneeuw voor de zon is verdwenen.

Het beste is dat je Psych-K zelf leert. Je bent dan zelf in staat stap voor stap elke belemmerende overtuiging om te zetten in een positieve overtuiging. Op die manier neem je je stuur van het leven zelf in handen en bevrijd je je van alle belemmeringen in jouw leven. Weer stappen dichter bij totale vrijheid!

>
en_GBEnglish (UK)